Hoe blijf je bereikbaar tijdens een (stroom)storing?RSS

Hoe blijf je bereikbaar tijdens een (stroom)storing?

Telefonie is nog steeds het meest gebruikte communicatiemiddel. Niets is immers zo eenvoudig als telefoneren. Je toetst een telefoonnummer in of drukt op de naam van een contactpersoon en binnen enkele seconden heb je de betreffende persoon live aan de telefoon… als er tenminste geen stroomstoring is. Pas dan realiseer je je hoe belangrijk telefonie is. Hoe goed ben jij voorbereid op een storing?

Telefonie kent zelden storingen

Telefonie in Nederland behoort samen met gas, water en stroom tot een van de meest betrouwbare diensten. Het doet het simpelweg altijd, zonder dat we er bij nadenken. Hierdoor nemen slechts weinig bedrijven voorzorgsmaatregelen voor als het wel een keer mis gaat, zoals tijdens de grote stroomstoring op vrijdag 27 maart jongstleden. Toen viel in een groot gedeelte van Noord Holland de stroom enkele uren uit en dus moesten veel bedrijven het stellen zonder telefonie.

Onze systemen zijn aangesloten op noodstroom en de belangrijkste systemen zijn dubbel uitgevoerd

Wat doen wij om een telefoonstoring te voorkomen?

Bij Beleasy hebben we verschillende voorzorgsmaatregelen genomen om uitval bij calamiteiten te voorkomen of in ieder geval de overlast te minimaliseren. Zo zijn onze systemen aangesloten op noodstroom en zijn de belangrijkste systemen redundant (dubbel) uitgevoerd. Hierdoor kunnen wij in alle gevallen telefoongesprekken blijven verwerken.

Wat kun jij doen om een telefoonstoring te voorkomen?

Toch moet je ook als klant enkele voorzorgsmaatregelen treffen. Telefoontoestellen zijn bijvoorbeeld afhankelijk van stroom en een telefoonverbinding. Dat wil zeggen dat je ook op jouw locatie enkele zaken moet regelen. Ik zet de belangrijkste zaken die je nu al in orde kunt maken voor je op een rij: 

  • Noodstroom aanleggen
    Zorg voor een noodstroomvoorziening die ook VoIP-telefoons, LAN-apparatuur en verbindingen van noodstroom voorziet. In de meeste gevallen is dit het eenvoudigst te realiseren middels power over ethernet (PoE) vanuit een centrale noodstroomvoorziening. Beleasy verkoopt diverse telefoontoestellen die standaard PoE ondersteunen.
  • Doorschakelingen instellen
    Als de stroomstoring zich niet beperkt tot je eigen bedrijf, zoals bij een regionale storing, is noodstroom niet altijd een volledige oplossing. De lijnen naar buiten en ook het mobiele netwerk raken uiteindelijk buiten werking. Daarom is het verstandig om voortijdig een doorschakeling in te stellen die in geval van onbereikbaarheid gesprekken doorschakelt naar één of meerdere (mobiele) telefoonnummers buiten de regio. Op deze manier gaat er geen gesprek verloren. In het uiterste geval schakel je gesprekken door naar voicemail en bel je op een later tijdstip terug.
  • Calamiteitenschakeling
    Tenslotte kun je in het geval van een calamiteit altijd contact met ons opnemen. Wij maken dan een calamiteitenschakeling die alle gesprekken direct doorschakelt naar een ander telefoonnummer. Zo blijf je toch telefonisch bereikbaar voor je klanten.

Je ziet dat je al een aantal zaken vooraf kunt regelen. Hierdoor ben je optimaal bereikbaar, ook bij storingen. Een prettig gevoel, als telefonie belangrijk voor je is. Meer weten? Bel ons -voor een vrijblijvend advies.

Contact