Triathlon AlmereRSS

Triathlon Almere

Almere is natuurlijk de thuishaven van Beleasy. Maar wist je dat Almere ook het toneel is van de op één na oudste triathlon van de wereld? Op 12 september is het weer zover. Dan vindt de ‘Challenge Almere-Amsterdam’ plaats: een triathlon van internationale bekendheid. En natuurlijk doet Beleasy mee!

Challenge Half Distance: 113 kilometer zwemmen, fietsen en hardlopen

Het vlakke en open landschap biedt nauwelijks bescherming tegen de wind

Ons team, bestaande uit Bob, Niels, Michaël en Arjen, heeft zeker niet voor de kortste weg gekozen. Ze nemen namelijk deel aan de Challenge Half Distance. Wat houdt dat precies in? Bob legt het nog even uit: “We leggen maar liefst 113 km af rondom Almere. We starten in de ochtend met 1,9 km zwemmen in open water, gevolgd door 90 km fietsen. Het laatste stuk van 21,1 km rennen we. Vergis je daar overigens niet in. Het vlakke en open landschap biedt nauwelijks bescherming tegen de wind. Dat wordt nog een hele uitdaging, maar daar zijn we niet vies van.” 

Iedereen is al weken aan het trainen. Arjen voegt toe: “We wilden onszelf er niet te gemakkelijk vanaf maken. Vandaar dat we niet hebben gekozen voor de Business Relay (31km), maar de lat een stuk hoger hebben gelegd. We doen graag een stapje extra.”

Update

De deelname aan de Challenge Almere-Amsterdam door onze mannen was zeer succesvol. Gesteund door vele Beleasy-supporters begonnen Bob, Niels, Arjen en Michaël om half negen aan hun sportieve topprestatie, om vervolgens 5 uur, 7 minuten en 52 seconden later te eindigen. Bob: “We hebben niet gewonnen, maar zijn zeer blij met onze achtste plaats. Lang niet slecht.”

 

 

Contact